Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/soespejder.dk/public_html/wp-content/plugins/iwp-client/api.php on line 40

oplevelser som søspejder

Sommertogter

I det fleste søspejdergrupper er sommertogten årets højdepunkt! Sommertogtet er den typiske sommerlejr for især de ældre søspejdere, hvor man sejler fra havn til havn. På et sommertogt får man virkelig afprøvet sine sejladsfærdigheder og samtidig har nogle af de bedste tider med sine venner. For de lidt yngre spejdere består sommerlejren ofte af en mindre lejr, hvor man bruger dagtimerne på sejlads og andre sjove aktiviteter, der ofte tages udgangspunkt i aktiviteter ved vandet.

Faste ugemøder

Normalt mødes man til spejdermøde en gang og ugen og selv om det kan lyde trivielt og lidt kedeligt, så er det her man har mulighed for at få lært nye ting og hygge sig med sine venner. Gør en hver uge til fest!

Weekendture

Søspejdere drager ofte på mindre ture i weekenderne. Man kan tage en båd og sejle hen hvor vinden blæser og få en masse nye oplevelser i en unik ramme på vandet.

Livet som søspejder

Bådene vi sejler i

Svendborgjollen

Svendborgjollen er en stabil, nem og sjov jolle at sejle selvstændigt for børn og unge, den findes i to versioner en med en lille kahyt, og en uden kahyt men med mere plads i cocpittet begge kan dog snilt bruges til overnatning for 4-5 spejdere. Blandt de danske søspejdere er svendborgjollen den mest almidelige, og hver evig eneste sommer kan man møde overalt i de danske farvande fyldt med glade søspejdere på sommertogt. For øjeblikket er vi i gang med et stort nyproducerings projekt hvilket vil sige at, der i løbet af 2016 kommer 12 nye svendborgjoller ud til grupperne.

Wayfare- jollen

Wayfare- jollen er en åben jolle, der i forhold til svendborgjollen er, en mere levende, hurtigere og måske lidt vådere jolle. Wayfare-jollen er lidt for lille til, at man kan overnatte i den derfor overnatter søspejdergrupper med wayfare joller som regel i telt, på havnen eller på stranden. Derudover gør jollens ringe dybgang det muligt at trække den op på stranden.

J/22

J/22 er en nyere og mere moderne bådtype som flere grupper har anskaffet sig i løbet af de sidste år. Den er en smule større end de traditionelle søspejderbåde, og har god plads i kahytten. Derudover er den en smule hurtigere at sejle med end de andre både.

Sikkerhed i korpset

"Kun en tåbe frygter ikke havet”

Sikkerhed er et vigtig element som søspejder, derfor er det noget vi arbejder på med alle alderstrin.

Vi lærer spejderne at færdes på vandet, og at tage de rigtige forholdsregler, før de tager ud på vandet. Ud fra vejr og vind, årstid, skibstype og havområde lærer søspejderne at tage vare på sikkerheden, så sejladsen kommer til at foregå så sikkert som muligt.

Alle søspejdergrupper udarbejder eget sø-sikkerhedsreglement ud fra de lokale forhold, der skal supplere korpsets overordnede regler for søsikkerhed. Derudover har alle grupper et søkyndigt medlem i bestyrelsen der har til opgave at godkende gruppens fartøjer, redningsveste og sikkerhedsudstyr inden de bliver brugt, så man sikre at materiellet altid er i forsvarlig stand.

find os her